Головна » Статті » Вчитель учням |
Людини
– живий організм Шкіра. Її
значення. Гігієна шкіри І варіант 1. Чим людина відрізняється від тварин? а) Вмінням ходити на ногах; б) вмінням мислити і розмовляти; в) вмінням виконувати роботу. 2. Організм
людини складається з органів: а) виділення,
дихання, шкіра, кровообігу, руху, нервова система, їжі. б) кровообігу, виділення, подиху, шкіра, травлення , руху, нервова
система, їжі. в) травлення, виділення, дихання, шкіра, кровообігу, руху, нервова
система. 3. Завдяки яким
властивостям шкіра не заважає людині рухатися? а) Гладкості, м’якості, пружності; б) вмінню стискатися і розширюватись; в) міцності, твердості, легкості. 4. Отвори, через які виділяється
піт і жир називається: а) залози;
б) нерви; в)
пори. 5. Чому надмірна кількість
сонячного проміння шкідлива для шкіри людини?
6. Шкірою ми відчуваємо: а) запах і смак; б) шум;
в)тепло, холод, біль, дотик. 2 варіант 1. З чого складається організм людини? а) З м’язів, шкіри, органів; б)
з органів. 2. Шкіра має таке
значення: а) забезпечує організм людини киснем; б) захищає організм людини; в) забезпечує рух крові по організму людини 3. Які є органи людини? а) Язик, зуби, шлунок, мозок, серце; б) травлення, дихання, кровообігу, виділення, руху,
чуття; в) травлення, легені, кровообігу, руху, виділення, чуття. 4. Продовжіть речення: Сприймають температуру, біль, тиск …. 5. Що виділяється
через пори? а) Піт і жир; б)
тепло; в) мікроби. 6. Шкіра в людини: а) м'яка і пружна; б) тверда і жорстка; в) міцна, не
розтягується . Скелет і мязи І варіант 1. Опора тіла людини — це: а) шкіра; б) хребет; в) скелет і м'язи. 2. Що потрібно робити, щоб
скелет і м'язи були міцними? 3. Кістки кінцівок з'єднані: а) нерухомо; б) рухомо; в) напіврухомо 4. З'єднай
стрілками назви частин скелета з їх значенням. Череп захищає головний мозок Хребет
захищає серце і легені Грудна клітка є стержнем,
до якого кріпляться кістки 5. Скелет тулуба людини становлять
кістки: а) кістки черепа, тулуба і кінцівок; б) хребет, ребра і грудина; в) кістки черепа, хребетаі ребер. 6 Що захищає грудна клітка? а) Серце, шлунок, гортань; б) серце, легені, печінку; в) серце, легені, спинний мозок. 2 варіант 1. Кістки черепа
з´єднані: а) рухомо; б) нерухомо; в)
напіврухомо. 2. Хребет складається з: а) хребців і хрящів; б) грудної клітки; в) ребер . 3. З яких частин складається скелет людини? Покажи на малюнку. а)
Хребет б) верхні кінцівки в) нижні кінцівки г) тазові
казки д) череп е) грудна
клітка 4. Кістки хребта
з'єднані: а) рухомо; б) нерухомо; в) напіврухомо. а) скорочуватись і розслаблятись; б) реагувати на подразнення; в) змінювати положення тіла. 6. Чому необхідно
тренувати м'язи? Органи
травлення І варіант 1. Подрібнення їжі та
перетворення її на поживні речовини називають: а) живленням;
б) травленням; в) харчуванням. 2. Підкресли назви
органів травлення. Ротова порожнина, нерви,
стравохід, язик, мозок, кишечник, зуби, гортань, шлунок, капіляри. 3. Який проходить їжа в органах травлення. Постав відповідні цифри. _____ шлунок _____
стравохід _____ротова порожнина _____ товста кишка _____тонка кишка ______пряма кишка 4. Які поживні речовини
необхідні організму? а) Вітаміни, білки і вуглеводи; б) жири, білки і вуглеводи; в) жири, білки і цукор. 5. Яку роботу виконують зуби? а) Захищають організм від мікробів; б) подрібнюють їжу; в) допомагають перетравлювати їжу. 6. Чому потрібно харчуватися різноманітною їжею? 2 варіант 1. Травлення — це: а) розщеплення їжі під дією слини і шлунквого соку; б) споживання людиною їжі для її росту розвитку; в) подрібнення їжі та перетворення її на
поживні речовини, необхідні нашому організму. 2. Підкресли назви
органів травлення. Серце, шлунок, тонка кишка, спинний мозок, стравохід, зуби, гортань, ротова порожнина, товста кишка, пряма кишка. 3. Впиши у схему
шлях, який проходить їжа в органах травлення
4. Яку
роль для органів травлення виконує ротова порожнина і слина? а) Подрібнює їжу; б) починає перетравлювати їжу; в) перетворює їжу на поживні речовини. 5. Від чого псуються зуби? а) Від кислої їжі; б) від неправильного харчування, не дотримання
правил гігієни; в) від переїдання. 6. Як запобігти захворюванням органів травлення? | |||||||||||||||||||||
Категорія: Вчитель учням | Додав: Ladytsa (08.05.2011) | |||||||||||||||||||||
Переглядів: 3322 |
Всього коментарів: 0 | |